BLOG
UCUZA SATARIM DERSENİZ SİNEK AVLARSINIZ!
14 Kasım

UCUZA SATARIM DERSENİZ SİNEK AVLARSINIZ!

Her şeyi yapın ama ucuza satarım diye yola çıkmayın. Artık tüketici, ihtiyacının giderilmesinden çok nasıl tecrübe yaşadığına bakıyor. Ucuz satmak çok geride kaldı.
 
Pazarda rakipleriniz ucuz satarak ayakta kalmıyor dikkatli izleyin. Kilit kelime değer yaratmak.
 
Tüketici geldi sizi buldu satın alım yaptı tecrübe edindi her şey o karara bağlı ikinci kez gelip sizi buluyorsa pazarda artık o kişinin adı müşteridir. Yani sizden bilinçli tüketen sizi bilinçli tercih eden. Pazarın en dibinde bucağında köşesinde olsanız da sizi arayan bulan. Buna da sadakat diyoruz. Müşteri sadakati sağlandığında yolculuğunuzda erzaksız kalmazsınız demektir. İşletmelerin temel amacı ayakta kalabilmektir. Ayakta kalmak için de düzenli alım yapacak müşteri grubuna ihtiyaçları vardır. Bu ucuza satmakla değil ihtiyaç duyulan yerde en iyi hizmeti sunabilmekle sağlanır.
 
Peki değer nasıl ortaya çıkar?
 
Başa dönelim müşteriyi iyi anlamakla. Müşteriyi çözdüğünüzde önce siz adım atar hale geleceksiniz. Normalde pazarı müşteri yönlendirir şekillendirir. Ancak siz önceden müşteriye farklı bir hizmet ya da ürün sunarsanız bu sefer siz takip edilen olursunuz.  
 
İki kelime daha eklendi  çantamıza.
 
Farklı olmak ve marka olmak.
SenemKılıç

1978 Denizli doğumluyum. Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği eğitimimi tamamladım. Dokuz Eylül Üniversitesi Sayısal Yöntemler Yüksek Lisansı Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Ana bilim dalında "X,Y Kuşağının İstihdam Politikaları" üzerine doktora eğitimi tez aşamasında devam etmekteyim...

Bana Ulaşın