BLOG
İnsana Değer Zor Olmamalı
19 Ocak

İnsana Değer Zor Olmamalı

Bu yazıyı yazmaya protokol kurallarıyla ilgili bir uzmanla yapılan röportaj neden oldu. Davet organizasyonlarında kime, nasıl davranılması gerektiği, nerede ne yenir, ne içilir, bütün nasıllar derken bir cümle çok dikkatimi çekti. 

Protokol özünde saygı, nezaket ve zarafet vardır. Yani birine baktığınızda “Ne kadar ince bir insan…” derdirten tüm vasıflardır. Layık olana layıkını vermektir.

Daha sonra insan kaynaklarıyla ilgili bir makale incelerken çalışanlarınıza yılda sadece 1 kez değerli olduğunu hissettirmeyin mesajı ben de değer herkes için vardır, nezaket, zarafet ve saygı bu değeri göstermek için genel kabul görmüş en bilindik araçtır ifadesini bir an zihnimde oluşturdu. Bu yazıyı bu düşüncelere bağlı hazırladım.

Herkes nezaket kuralları çerçevesinde en kibar ve zarif şekilde davranılmayı hak eder. Bu davranış biçimi değerin karşı tarafa gösterilmesinde en iletişimi en şiddetli ortamında bile sükunete çevirmeyi başarır.

Peki bu iletişimi niye tercih ederiz ya da etmeyiz? Temelinde değer vermek, değer göstermek, değer kelimesinin farkındalığı vardır.

Herkes değerli olduğunu bilmek ister. Varlığın amacı temelinde bilinmekliğin muradı değil midir aslında? 

Çalışanlar iş  verenleri ya da üstleri tarafından değerli olduklarını bildiklerinde motivasyonları yükselir, bu iş sonuçlarına daha az hata, daha kaliteli üretim, daha mutlu müşteri ilişkisi sonuçlarıyla işletmeye geri döner. Patronlar da değerli olduklarını bilmek ister nihayetinde duygusal bir varlıktır o insandır. İş verdikleri, iletişim içindeki oldukları çevre, sosyal çevresi, ailesi kısaca dokunduğu insanlar tarafından değerli olduklarını bilmek isterler. Anne baba değer görmek ister yaşamını adadıkları bu değeri gösterdiklerinde yaşamları anlamlanmıştır, çocuklar değer ister değer gören çocuklar kendine güvenen sevgi dolu bireyler olur çünkü. Eşlerimiz, bizler değerle kendi motivasyonlarımızı yükseltiriz yaşama enerjiyle bağlanırız. Bu enerji sarmal bir yapı içinde herkesi içine çeker. 

Değer bazen bir teşekkür değer bazen bir özür değer bazen iyi dinlemek değer bazen onun yerine onun adına işlemek. Değer verilmek isteneni anlamak çabasında yapılan her bizden çıkandır aslında.

Değeri sunarken yukarıda yer verdiğim saygı, nezaket ve görgü çerçevesinde kullandığımız ifadeler yapıcı, ses tonumuz enerji ve neşe dolu, sessiz kaldığımız algılar ve farkındalığımız her sonraki davranışı planlayacak yetkinlikte ve duyarlılıkta olacaktır.  Bugün bu temelin eksikliğinden trafikten bunalırız, kuyruklarda beklemek zul gelir, kavgalar küskünlükler çoğalır, hukuğa aykırı yapılar meşru hale bürünür, zaman ve olgunlaşarak mümkün olan edinimlere tahammülsüzlüğümüz artar. Toplum refahımız ekonomik olarak zenginleştikçe yozlaşır. Eskinin imece usülü yaşanan kırsal yaşamı bile bugünü aratır hale gelir. Temelinde değer ve saygı beraberinde sevgiyi ve varlığın varoluş amacını perçinler.

Teşekkür edelim, özür dileyelim, dinleyelim, yer verelim, sabırla bekleyelim, toplum huzuru için çocuklarımıza saygı, nezaket ve görgü kurallarını aktaralım. 

Sevgiyle kalın değerde kalın

Senem Kılıç

Bilgisayar Mühendisi, Yönetim Danışmanı

SenemKılıç

1978 Denizli doğumluyum. Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği eğitimimi tamamladım. Dokuz Eylül Üniversitesi Sayısal Yöntemler Yüksek Lisansı Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Ana bilim dalında "X,Y Kuşağının İstihdam Politikaları" üzerine doktora eğitimi tez aşamasında devam etmekteyim...

Bana Ulaşın